Sporten is gezond!

sportenIedereen lijkt tegenwoordig te sporten, van lopen in het park tot zichzelf afbeulen in de fitness. Als je niet intensief sport ben je precies niet gezond bezig. Of dat gevoel heb ik toch.

Ik kan niet intensief gaan sporten, mijn verstand wil wel maar mijn lichaam protesteert resoluut. Mijn lichaam heeft dag in dag uit spier- en gewrichtspijn, is constant oververmoeid en heeft een energie niveau van -50. probeer dan maar is (intensief) te sporten.

Toch ga ik elke dag bewust bewegen. Zo hou ik de verslapping van mijn spieren tegen. Alle kleine beetjes helpen.

  • Ik ga minstens 2 keer per dag de trap op en af.
  • Ik probeer elke dag een kleine wandeling te maken, naar de bakker, mee naar de winkel. Om 1 km te wandelen ben ik ongeveer een 20-tal minuten onderweg. (En moet dan minstens 2 uur recupereren. šŸ˜€)
  • Ik probeer af en toe te fietsen. Het is wel met de elektrische fiets, maar ik fiets. Het gaat mij niet om de calorieĆ«n die ik verbrand maar om de beweging.
  • Ik probeer elke dag met de auto te rijden. Gas geven, remmen, sturen vergen veel spierkracht en concentratie.
  • Voor mijn fijne motoriek te onderhouden, ga ik samen met de mama, elke week keramiek schilderen.
  • Voor die fijne motoriek, ga ik ook wenskaarten maken. Figuurtjes stempelen, inkleuren, meten, snijden, opplakken. Spijtig genoeg, heb ik dit tijdelijk moeten stopzetten.

Ik wil wel maar het lukt niet altijd.

Zo ben ik al bijna een jaar aan het proberen om naar een les yoga te gaan. Maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Elke keer mijn hoofd wil, zegt mijn lichaam “doe het maar alleen, ik doe niet mee”. Maar opgeven doe ik niet, het zal mij lukken een les te gaan doen.

Een ander doel is ook om mee te wandelen met de race for the cure. Voorlopig zou ik dat graag meedoen met de editie van 2018.
Met wandelen voor kanker doe ik goed voor mijzelf en voor iemand anders.

Hoe sporten jullie?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s