Een weekje ziekenhuis …

Om de 4 à 6 maanden, ga ik een weekje naar het ziekenhuis. Niet voor mijn cvs en fibromyalgie, maar voor mijn migraine met aura.

Migraine met aura wil zeggen dat ik 24u op 24u, 7 dagen op 7, een migraine aanval heb. Daarbovenop komen dan nog is pieken, die de aanvallen hevig, bijna ondraaglijk maken. Aangezien ik de genetische variant heb, kan er weinig aan gedaan worden. Heel de vrouwelijke lijn langs moeders kant, heeft migraine in onze familie. Alle geluk hebben de andere het niet zo hard als ik.

In het begin dat de hoofdpijn er was, hebben de neurologen gezocht naar een tumor, spanningshoofdpijn, welke medicijnen geven een verlichting, enz. Van de medicijnen ben ik 25 kg op 14 dagen bij gekomen, en aangezien het om bètablokkers gaat, gaan de kilo’s er niet terug af. (Niet dat ik dat erg vind, ik mocht wel wat bijkomen, hoor)

De diagnose migraine met aura is er gekomen door de test met een imitrex pil. Als je dat pilletje inneemt moet de aanval drastisch geminderd zijn binnen het halfuur. Aangezien ik positief reageerde op het pilletje, wist de neuroloog dat het wel degelijk om migraine ging. Dat was een oef-moment, want nu konden ze heel gericht mij proberen te helpen.

Sindsdien krijg ik om de 4 à 6 maanden xcylocaine-baxters. Die geven een verlichting van de klachten, of zoals ik het uitleg die nemen de pieken een tijdje weg. Even op adem komen.

Een extra voordeel aan de baxters is dat ze ook een beetje van de pijn weg nemen van de cvs en fibromyalgie. En zelfs een 1% verbetering is soms al mooi meegenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s